Zijn geurkaarsen slecht voor je gezondheid?!

Classic Candle Zijn geurkaarsen slecht voor je gezondheid?!

beauties dress drug flowers food baseball basketball chair cigarette computer cup deck dye fan fitness fruit glasses harvester hat helmet keyword knife language line oil ornament pan pen perfume snacks socks stone toothpaste translation wine heat home cpffee aston creative fabric forest funny great health information performance publicity security

Helemaal niets mis mee natuurlijk. Zelf houden wij natuurlijk ook van geurkaarsen 🙂

Steeds vaker zien wij verhalen voorbij komen over hoe slecht geurkaarsen slecht voor je gezondheid kunnen zijn. Hoe zit dit precies?Wij hebben het een en ander voor je uitgezocht.

Onderzoekers van de South Carolina State University hebben de rook van verschillende kaarsen onderzocht. Uit dit onderzoek bleek dat de rook van paraffine kaarsen, en vooral geurkaarsen, stoffen zoals benzeen en methylbenzeen bevatten. Deze stoffen staan bekend als kankerverwekkend en kunnen ook eczeem of astma veroorzaken.

Er is geen reden om nu compleet in paniek te raken en al je paraffine geurkaarsen weg te gooien. De wetenschappers wijzen erop dat het echt geen kwaad kan om een geurkaars te branden. Brand je iedere dag geurkaarsen in een kleine slecht geventileerde ruimte? Dan kan het nooit kwaad om hier een beetje op te letten.

Zorg ervoor dat je paraffine geurkaarsen brandt in een ruimte die je goed kan ventileren. Zet desnoods een raam op een kiert. Hoe groter de ruime is, hoe meer de rook zich kan verspreiden, wat er voor zorgt dat je minder kaarsen rook binnen krijgt.

Kaarsen in de badkamer branden is dus eigenlijk geen goed idee. Deze ruimte is klein en (als je geen raampje open doet) slecht geventileerd.

Mocht je het zekere voor het onzekere willen nemen? Dan kan je het beste kiezen voor soja of bijenwas (geur)kaarsen. De rook van deze kaarsen bevat geen schadelijke stoffen en kan je dus zonder zorgen inademen. Bijkomend voordeel is ook dat soja en bijenwas natuur producten zijn en dat deze kaarsen dus een stuk milieuvriendelijker zijn en beter passen bij de natural beauty’s.

Je kan het vast al raden: alle Classic Candle kaarsen worden gemaakt van een combinatie van soja en bijenwas en bevatten uitsluitend etherische oliën.